T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / AVCILAR - Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz Uygulanan Program Türleri

 

 
ANADOLU MESLEK PROGRAMI
 

Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin Anadolu Teknik Programlarına öğrenim süresi 4 yıldır. Bu okullarda ilgili bölüme ait meslek dersleri ile birlikte bütün ortaöğretim kurumlarında ortak olarak okutulan zorunlu genel bilgi dersleri okutulmaktadır. Bu okullarda öğrencilere çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ihtiyaç duyduğu mesleki formasyon verilmek sureti ile öğrencileri hayata, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programlar uygulanmaktadır.

Anadolu Meslek Programında; Web Programcılığı, Ağ İşletmenliği, Endüstriyel Bakım Onarım, Endüstriyel Kalıp, Bilgisayarlı Makine İmalatı, Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı, Metal Doğrama, Yapı Tesisatl Sistemleri ve İklimlendirme Sistemleri dalları bulunmaktadır.

Mezun olan öğrencilerimize "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması" ve Mesleklerinde "İşyeri Açma Belgesi" verilmektedir.

 
 
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI
 

Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin Anadolu Teknik Programlarına geçiş için;

1- Ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıfını doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 55 olan öğrenciler başvurabilir.

2- Başvuru ve yerleştirme işlemleri Bakanlıkça belirlenen esaslara ve kayıt takvimine göre e-Okul sistemi üzerinden yapılır.

3- Öğrenciler, matematik, fizik, kimya, biyoloji, dil ve anlatım derslerinin yılsonu başarı puanları toplamının aritmetik ortalamasına göre yerleştirilir.

4- Yılsonu başarı puanı eşit olan öğrencilerden sırasıyla matematik, fizik, kimya, biyoloji, dil ve anlatım dersinin yılsonu başarı puanı yüksek olanlara öncelik verilir.

Okulumuz Anadolu Teknik Programında; Veri Tabanı Programcılığı, Endüstriyel Bakım Onarım, Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı ve Endüstriyel Kalıp dalları bulunmaktadır.

Mezun olan öğrencilerimize " Teknik Lise diploması" ve Mesleklerinde "İşyeri Açma Belgesi" verilmektedir.

 
 
 
 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2012 - Güncelleme: 01.10.2017 11:10 - Görüntülenme: 8457
  Beğen | 3  kişi beğendi